ההיסטוריה של הקפה

שתית קפה עתיקה כמעת כמו התרבות האנושית, ולמרות זאת אנחנו לא חושבים איזה כלים היו מעורבים בהכנת הקפה שתיית קפה תמיד היתה צורה של התחברות חברתית. לא במפתיע גברים וגם נשים רבות היו מעורבים בפיתוח הכלים ובטכניקות הכנה של הקפה במאות שעברו.

אוגוסט 1674

כשהכל התחיל

בהתחלה בנקודה מסוימת בזמן, נשים ניסו להוציא מחוץ לחוק את שתיית הקפה. זה קרה בשנת 1674 באנגליה. נשים רבות כעסו משום שחשו כי הגברים שלהם בילו יותר מדי זמן בבתי קפה שותים קפה ומחברים חברתית

אוגוסט 1700

קנקני הקפה הראשונים

כבר בהתחלה קנקני הקפה הראשונים שימשו לבישול קפה.
היו להן קצוות חדים ומשוננים ששימשו לחסימת הפולים של הקפה. אלו היו קנקני הקפה הראשונים והם התפתחו מאז המאה השבע עשרה. אין כל עדויות שהיו פילטרים בבתי הקפה של אז.

מאי 1730

גרביים

ואז חלה התפתחות גדולה כשמישהו שפך מים חמים דרך גרב שהחילה פולי קפה טחונים. זה היה השימוש הראשון הידוע ב"פילטר". במשך די הרבה זמן פילטרים נעשו מבדים, עד היום ניתן למצוא במקומות הלא מפותחים שימוש בגרביים ובבדים לסינון קפה.

מאי 1980

הפילטר הראשון

הפילטר התפתח והוא קיבל שם מסחרי "מר ביגין". בשנת בשנת 1780 קנקני ביגין הופיעו לראשונה. אבל היו להם מספר בעיות. לדוגמא אם הקפה נטחן דק מדי המים היו זורמים מהצדדים מפני שהמים לא יכלו לחדור דרך הקפה במהירות. אבל אם הקפה היה נטחן בצורה גסה מדי המים היו זורמים דרך הקפה במהירות גדולה מדי והבישול לא היה טוב.

אוקטובר 1802

פילטר ממתכת

אחרי קנקני ביגין, הגיעו "הפילטרים המתכת" עם המפזרים שבסופו של דבר פיזרו את הקפה והמים באופן שווה.
הפילטרים הללו שימשו לפזר את המים לתוך הקפה כשהם מטפטפים דרך הפילטר.
בשנת 1802 פילטר המתכת נרשם כפטנט בצרפת.

יולי 1806

קנקן לחץ צרפתי

כמה שנים לאחר מכן בשנת 1806 נכנס לשימוש פטנט חדש.
דסקית מתכת קשה שימשה לדחיסת הקפה לתוך הקנקן.
וזה היה בעצם קנקן הלחץ הצרפתי

ספטמבר 1820

סיר הוואקום והפרקולטור

מכשירי בישול רבים התפתחו לאחר מכן. אחד מהם היה סיר הוואקום שנרשם כפטנט ע"י מדאם וסילוקס מהעיר ליון בצרפת.
הפרקולטור הופיע בערך באותו זמן, מים נשאבו לתוך תא הפילטר בפעולת יניקה בתוך קנקן הקפה.

ינואר 1827

מסנן הבורג הקפיצי

יחד עם סיר הוואקום והפרקולטור, מסנן הבוכנה נכנס לשימוש. מסנן הבוכנה הוא למעשה קנקן הלחץ הצרפתי שאנו מכירים עדיין היום. היתרון העיקרי הוא זמן הבישול הקצר.

נובמבר 1901

מכונת האספרסו

בשנת 1901 לואיגי בזרה (Luigi Bezzera) המציא את מכונת האספרסו מפני שרצה לקצר את זמן בישול הקפה כדי שהעובדים שלו לא יבזבזו זמן רב בהפסקת הקפה שלהם.

מאי 1910

מבשל הטפטוף DRIP BREWER

מבשל הטפטוף הוא סוג אחר של מכונת בישול קפה שהתפתח בחלק הראשון של המאה ה 19. במבשל הטפטוף, מים חמים טפטפו באיטיות דרך פילטר ממולא בקפה לתוך קנקן שהיה מחומם ע"י משטח תחתון. השיטה הזאת הייתה השיטה הנפוצה ביותר בארה"ב בבתים פרטיים ובמסעדות.

ינואר 1945

מכונת האספרסו של גאגיה GAGGIA

בשנת 1945 גאגיה פישט את מכונת האספרסו ע"י הגברת לחץ החילוץ הקפה ועוד שיפורים רבים.

ואז הגיעה חברת בלמוקה ששמה את הדגש על פשטות הפעלה, עיצוב חדשני, תהליך בישול ייחודי, ומבחר טעמים ייחודיים.
המכונה פועלת בשיטת קפסולות הקפה במארז אלומיניום לשמירה על הטריות, הארומה ואיכות הטעם לאורך זמן.
לפרטים נוספים על החברה ומוצריה עבור לכתובת www.belmoca.co.il